De eerste digitale Materieelgezien heeft heel wat losgemaakt bij de lezers. De meeste reacties zijn lovend, al valt er natuurlijk altijd wat te verbeteren.

De online versie van Materieelgezien ziet er goed uit,’ reageert Jorn Bleijs. Friso van der Wulp denkt direct mee: ‘Is het niet handiger om er een app van te maken? Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone of tablet, zelfs militairen in het veld. Voor de rest: leuke lay-out, mooie foto's en goede kleuren gebruikt.’ Heleen de Brabander: ‘Ik vind het een prima alternatief! Makkelijk leesbaar en het ziet er goed uit!’

´Van harte gefeliciteerd met de lancering van de digitale Materieelgezien. Ziet er prima uit”

De kritiek betreft vooral dat het e-zine niet op de werkplek is te openen. Het Media Centrum Defensie kijkt naar mogelijkheden dit te ondervangen met een alternatief. ‘Jammer dat de digitale uitgaven van jullie bladen niet gewoon te lezen zijn via de mail. Het zou toch mogelijk moeten zijn om dit blad, wat via de mail komt, op het intranet te linken’, vindt Nico Aspers.

De digitale Materieelgezien is dus niet beschikbaar via Mulan of internet op de werkplek. Het laatste nieuws van DMO valt wel te zien, te horen en te lezen via de (eigen) computer, tablet of smartphone.

Voor wie nog geen abonnement heeft op Materieelgezien of een van de andere e-zines van het Media Centrum Defensie, ‘surft’ naar www.defensie.nl/abonneren Daar kan iedereen een keuze maken uit alle bladen van het Media Centrum Defensie. Wie de procedure volgt en een privé e-mailadres achterlaat, krijgt een bevestiging van aanmelding. Wie dan het ‘linkje’ aanklikt, krijgt steeds een nieuwsbrief met de inhoudsopgave en een link naar het nieuwe digitale tijdschrift. 

'Is het niet handiger om er een app van te maken?'

Leesgedrag

De e-zines vragen wel om een ander ‘leesgedrag’. Hier kunt u zien en horen hoe dat werkt.