Tekst Kapitein Jessica Bode
Foto sergeant-majoor Jasper Verolme

Defensiejournaal over de 4Daagse vanaf Kamp Heumensoord

Vanaf Kamp Heumensoord doet Defensie deze week verslag van de 105e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Deze Defensiejournaals komen iedere avond online op Defensie.nl en we delen het in de Defensiekrant.

Defensiejournaal 5 - vrijdag 21 juli 2023

Via de pontonbrug over de Maas naar Charlemagne en Via Gladiola naar de overwinning. Hoe ervaarden de wandelaars het? Bekijk het nu in ons laatste Defensiejournaal. 

Defensiejournaal 4 - donderdag 20 juli 2023

Via een intense wandeling door de Zevenheuvelen naar het mini-ziekenhuis op Kamp Heumensoord. De derde dag van de 4Daagse was, zoals alijd, een loodzware.

Defensiejournaal 3 - woensdag 19 juli 2023

Terwijl defensiecateraar Paresto duizenden monden voedt, worden wandelende militairen gekeurd. En wat vinden omwonenden eigenlijk van het spektakel?

Defensiejournaal 2 - dinsdag 18 juli 2023

Van de letterlijke aftrap van de 4Daagse tot de liefde die zegeviert tijdens dit grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld. Bekijk het nu.

Defensiejournaal 1 - maandag 17 juli 2023

De deelnemers zijn ingeschreven, de bedden zijn opgemaakt en na vijf weken voorbereiding is Kamp Heumensoord er ook klaar voor. Kijk je mee?

De openingsfoto werd op maandag 17 juli gemaakt tijdens de Sunset March. Dit is sinds 2014 een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen, die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland