Tekst kapitein Jessica Bode
Foto / strip: Dennis Spaans

Doe mee aan onze kleurwedstrijd!

Wat moet je doen?

  1. Klik op de kleurplaat en deze opent in een apart scherm.

  2. Onderin beeld verschijnt ‘download afbeelding’.

  3. Sla de tekening op en print deze uit.

  4. Kleuren en schrijven maar!

  5. Scan de tekening weer in en mail het resultaat naar defensiekrant@mindef.nl.

Ons stripfiguur Roy is verzeild geraakt in een wel hele bijzondere situatie met de kerstman. Wat precies, dat bepaalt u! Met wellicht de hulp van uw (klein)kinderen.

Degenen die deze stripkleurplaat het mooiste inkleuren én er een originele tekst bij verzinnen, maken kans op mooie prijzen! Want het Nationaal Militair Museum in Soesterberg geeft toegangsbewijzen weg voor maar liefst vier gezinnen! Extra leuk voor in de kerstvakantie, want het museum heeft tal van speciale activiteiten gepland.

Zo kunnen er ansichtkaarten worden geschreven aan militairen die tijdens de feestdagen op uitzending zijn. Er is een winterse speurtocht, waarbij er gezocht moet worden naar winterse militaire weetjes. En je kunt een briefje in de wensput stoppen of een rondje in een mini tank of Jeep rijden. En nog véél meer!

Deelnemen kan tot en met woensdag 22 december.