Tekst Evert Brouwer
Foto Courtesy of Tottenham Hotspur FC (foto's) en Norwich City FC (video)

Norwich City FC eert trouwe supporter

Of hij erin heeft geslapen? “Haha, nee hoor”, meldt Ridder Militaire Willems-Orde Ken Mayhew hardop lachend als hem de vraag wordt gesteld. Hij is er niettemin wat blij mee: het shirt van zijn favoriete voetbalclub Norwich City FC met het rugnummer 103. “Het was een enorme verrassing.”

Mayhew kreeg het tricot uit handen van niemand minder dan oud-international Tim Krul, op dit moment de doelman van The Canaries. Ook de thuisploeg van die avond, het Londense Tottenham Hotspur, liet zich niet onbetuigd. Reserve-doelman Michel Vorm presenteerde de jarige een ingelijst shirt van The Spurs met de handtekening van alle spelers.

“We hebben dit als Nederlandse ambassade in Londen georganiseerd als verlaat cadeautje voor Kens 103e verjaardag. De Nederlandse CEO van beveiligingsbedrijf SQR, Shai Slagter, heeft voor een plekje in zijn hospitality box gezorgd”, meldt onze landmachtattaché in Londen, luitenant-kolonel Rob Arts.

Ook ambassadeur Simon Smits, defensieattaché kapitein-ter-zee Wolter Sillevis Smitt en natuurlijk Mayhew’s echtgenote Patricia waren in het complot betrokken. “De bereidheid om mee te werken, was er meteen van beide clubs. Ze vonden het ook een heel bijzondere gebeurtenis.”

Finders, keepers! Ken Mayhew kreeg het shirt van Norwich City FC uit handen van Tim Krul (links) en Michel Vorm.

Held

Dat gold zeker voor de jarige zelf, die normaal gesproken wars is van alle aandacht. 3 jaar geleden nog zag hij af van een eerbetoon op het veld van Carrow Road, de thuisbasis van Norwich City FC. Aan de (Britse) pers heeft Mayhew al helemaal een broertje dood.

Nu wist hij dus niet wat hem overkwam en in de consternatie herkende de trouwe fan ‘zijn’ doelman Krul niet eens. De goalie moest er wel om lachen. “Het was voor mij een eer deze held te ontmoeten”, meldt Krul. “We hadden hem graag ook de overwinning gegund, maar dat is ons helaas niet gelukt (2-1 nederlaag). Hij is met zijn 103 voor ons een bron van inspiratie.”

Kapitein-ter-zee Sillevis Smitt, ambassadeur Smits, Ridder Militaire Willems-Orde Ken Mayhew en zijn vrouw Patricia. Achter de 103-jarige staat luitenant-kolonel Arts.

75 jaar bevrijding

Ken Mayhew miste tot voor kort nauwelijks een duel van zijn club. “Ik heb dit seizoen besloten de wedstrijden in de wintermaanden over te slaan, maar in maart zit ik gewoon weer op de tribunes.” Ook hopen hij en zijn echtgenote de festiviteiten rond 75 jaar bevrijding in Nederland mee te maken. De Ridder Militaire Willems-Orde is de laatste jaren altijd aanwezig bij de herdenking op de Grebbeberg en bij Bevrijdingsdag in Wageningen. Ook de kaartjes voor de 5-daagse cricketwedstrijden deze zomer tegen de West-Indies en Pakistan liggen al klaar.