01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 07

Defensie in beeld

Helse tocht

Het bestaan van een marinier is soms zwaar. Deze zeesoldaten zijn te voet op weg naar hun bestemming, ergens in Schotland. Onderweg leggen ze vele kilometers te voet af, bepakt en vermoeid, door weer en wind. Een helse tocht, maar een prachtig plaatje.
Foto: Evert Jan Daniels

Onder water

Soms ligt de oplossing van een probleem niet aan de oppervlakte, maar onder water. Daarom heeft Defensie duikers. Zij trainden vorige week in een recreatieplas in Loon op Zand. Doel: het zoeken naar voorwerpen in het water. De specialisten van de Defensie Duikgroep bereidden zich voor op hun deelname aan de NAVO Response Force.
Foto: sergeant-majoor Dave de Vaal

Aan tafel

Het Plein-Kalvermarktcomplex in Den Haag is het hoofdkwartier van het ministerie van Defensie. Het ‘genetwerkt samenwerken’ was daar vorige week een belangrijk thema. En waar leer je beter samenwerken dan aan de tafelvoetbaltafel? Militairen en burgermedewerkers combineerden zo tussen de normale werkzaamheden door het nuttige met het aangename.
Foto: Phil Nijhuis

Schietbaan

De Boxer is de nieuwste telg van het wagenpark van de landmacht. Ook de bemanning van dat voertuig moet maximaal trainen en optimaal worden opgeleid voor inzet, waar dan ook ter wereld. Regelmatig een (nachtelijk) bezoekje aan de schietbaan hoort daar bij.
Foto: Evert Jan Daniels

Bijzonder bezoek

De ‘parkeerplaats’ van Vliegbasis Leeuwarden werd afgelopen week bezet door een rijtje bijzondere ‘vogels’. F-15 Eagles van het Amerikaanse 125th Fighter Wing (Air National Guard) zijn op bezoek in Nederland, onder andere om mee te doen aan de internationale oefening Frisian Flag. Een strak geparkeerd rijtje jagers.
Foto: Paul Tolenaar