01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 06

Defensie in Beeld

Marinierstram

Je eigen Korps op een tram, daar moet je natuurlijk een foto van hebben! De Marinierstram rijdt de rest van het jaar door Rotterdam ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers.

Foto: sergeant-majoor Maartje Roos

Straffe tegenwind

Een Chinook-transporthelikopter vervoerde vorige week een nieuw dak voor een bunker. De bunker staat in het Atlantikwall museum in Noordwijk. De rotorbladen veroorzaakten een straf tegenwindje op voormalig Vliegkamp Valkenburg waar het dak werd opgepikt.

Foto: Louis Meulstee

Mariniers in je steeg

Nog meer mariniers in Rotterdam. Aspirant-mariniers hielden vorige week hun eindoefening in Rotterdam en omgeving. Aan het eind van een slopende week ontvingen zij hun baret op de Van Ghentkazerne.

Foto: Louis Meulstee 

Chique kiek

Bij de Future Force Conference was het deze week een komen en gaan van hoge militairen en soms nog hogere gasten. Als eregast Koning Willem-Alexander wordt ontvangen door NAVO-opperbevelhebber generaal Philip Breedlove (rechts), is er zelfs even geen plek meer voor onze eigen 4-sterrengeneraal, Tom Middendorp. De Commandant der Strijdkrachten maakt zonder problemen ruimte voor deze ‘chique kiek’.

Foto: sergeant-1 Eva Klijn

Laatste loodjes

Slijptollen janken, boormachines ratelen, laspistolen spetteren, hamers kloppen. Met man en macht bikkelen Nederlandse genisten samen met Burundese collega’s tijdens African Support om de intensive care-afdeling van het militair hospitaal in Bujumbura voor de deadline van 1 april te kunnen opleveren. “We moeten er nog even hard aan trekken, maar we gaan het halen”, weet geniecommandant luitenant Bram Baars zeker. “Genisten leveren altijd op tijd.”

Foto: sergeant-majoor Gerben van Es