Tekst Robert den Hartog
Foto Mediacentrum Defensie

Abonneer en blijf op de hoogte

Alle Hens is een van de 6 online magazines die het ministerie van Defensie uitgeeft voor iedereen die geïnteresseerd is in de krijgsmacht, vrede en veiligheid. Het magazine komt iedere 2 weken uit en wordt op internet gepubliceerd. Het is mogelijk een (gratis) abonnement te nemen via de website www.defensie.nl/abonneren. Abonnees ontvangen een e-mail als er een nieuwe uitgave is gepubliceerd.

In 5 stappen naar een abonnement

  1. Open de website: www.defensie.nl/abonneren.
  2. Plaats onder het kopje 'selecteer de nieuwsbrieven waarvoor u zich wilt aanmelden' een vinkje voor de bladen waarvoor u zich wilt aanmelden.
  3. Voer onder het kopje 'voer uw e-mailadres in en meld u aan’ uw e-mailadres in, teken de Akkoordverklaring, en klik op aanmelden.
  4. U krijgt een bevestigingse-mail toegestuurd (controleer ook uw spambox). Klik de link aan in die e-mail ter bevestiging.
  5. Vanaf nu krijgt u voortaan een e-mail, de zogenoemde nieuwsbrief, als er een nieuwe uitgave van de door u gekozen magazines is verschenen. 
De defensiemagazines zijn op een desktopcomputer, tablet en smartphone te lezen.

In elke Alle Hens staan 8 tot 10 artikelen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Van human interest tot een beschrijving van een nieuw wapensysteem, van een artikel over de geschiedenis van een eenheid of zeeslag tot een oefening of missie, waar dan ook ter wereld. Artikelen met foto’s, video’s, multimedia of duidelijke infographics.

Weten hoe de magazines werken? Check de video

Naast Alle Hens geeft Defensie nog 5 andere online-magazines uit: Defensiekrant voor (vooral) externe doelgroepen, Landmacht voor de landmacht, De Vliegende Hollander voor de luchtmacht en het KMarMagazine voor de marechaussee. Tenslotte bericht Materieelgezien, het blad van de Defensie Materieel Organisatie, over de aanschaf en het onderhoud van het vaak bijzondere materiaal van de krijgsmacht. Variërend van bijvoorbeeld het grootste schip van de marine, Zr. Ms. Karel Doorman tot het CV90-pantservoertuig van de landmacht of de spiksplinternieuwe F-35, de opvolger van de F-16 bij de luchtmacht. Deze magazines komen 10 keer per jaar uit.

Andere communicatiemiddelen

Natuurlijk maakt Defensie ook gebruik van andere middelen om te communiceren over de krijgsmacht. Actuele informatie bijvoorbeeld wordt verspreid via:

  • Internetsite: www.defensie.nl
  • Twitter: #defensieonline
  • Facebook: ministerie van defensie – Nederland
  • Flickr: Beeld bij defensie
  • Youtube: ministerie van defensie