In oktober 2017 heeft Defensie Materiaal Organisatie (DMO) een ‘corporate story’ gelanceerd:

'Wij zijn DMO. Wij maken verbinding tussen willen en kunnen.' 

Ook wij zijn DMO. Binnen DMO zijn wij het IT-bedrijf van Defensie. Een bijzonder bedrijf met bijna 3000 medewerkers werkzaam op 42 locaties. In de maanden naar de IT Werkconferentie toe hebben we de verhalen van alle collega’s gevangen in onderstaand verhaal. Dit is onze vertaling en invulling van de corporate story van DMO. Wij zijn het IT-bedrijf van DMO. Met IT maken wij verbinding tussen willen en kunnen. 

We leven in een tijd van verregaande digitalisering. In een wereld waarin je zonder werkende technologie geen impact maakt. In een wereld waarin oorlogen niet meer alleen in de lucht, op het land of op het water worden gevoerd en gewonnen. In die wereld beschermen wij digitaal wat ons dierbaar is.

Wij zorgen dat burgers en militairen krachtig en effectief kunnen samenwerken. Tijd- en plaatsonafhankelijk. Dat onze collega’s in Nederland zo goed mogelijk hun werk kunnen doen en dat anderen beschermd en geïnformeerd op missie gaan en weer veilig naar huis terugkeren. Wij zorgen voor een beveiligde basis waarop je altijd kunt terugvallen. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week.

Wij zijn inventieve specialisten met de I als connectie. Van informatieontwerp en informatiearchitectuur tot informatietechnologie, -beheer en -management. Gepokt en gemazeld binnen Defensie en daarbuiten. Van cyberspace tot voertuig-IT, van crypto en big data tot werkplekken in binnen- en buitenland. Voor ons is niets te complex. Bij ons is het in vertrouwde handen.

Wij bouwen samen met de markt aan state-of-the-art innovatie. Voor elk krijgsmachtdeel zijn wij er. Want in iedere militaire strategie is IT een onmisbaar onderdeel. Sterker nog: IT is een wapensysteem op zich.

Wij zijn ons bewust van onze historie, terwijl onze blik gericht is op het heden en op de toekomst. Informatie en technologie zijn van oudsher belangrijk binnen Defensie. Die invloed neemt de komende jaren alleen maar toe. Daarom gaan we van krimp naar groei, en van centraal naar decentraal gestuurd.

Wij zijn doorlopend alert in een wereld die in rap tempo verandert. Want wat vandaag logisch lijkt, kan morgen anders zijn. Dat vraagt veel van ons als professionals. Wendbaarder worden, bijvoorbeeld. Geen punt, wat ons betreft, want uitdagingen zijn voor velen van ons juist de reden om bij het IT-bedrijf van Defensie te werken.

Wij zijn dienstbaar aan de Defensie-organisatie. Dagelijks werken we aan onze betrouwbaarheid en aan dat wat beter kan en moet. Als niets het meer doet, gaan wij door. Want als wij onze kerntaak krachtig uitvoeren, kunnen de burgers en militairen bij Defensie dat ook.