De Boxer, het nieuwe pantservoertuig van de Koninklijke Landmacht, maakt nu al een geweldige indruk op de gebruikers. Onlangs droeg DMO het eerste exemplaar over aan 13 Gemechaniseerde Brigade in Oirschot.

De mobiliteit en de terreinvaardigheid zijn groot. Bovendien levert de Boxer een bijzonder hoge bescherming aan personeel en materieel. Dit maakt het nieuwe pantservoertuig uitermate geschikt voor inzet en vergroot de overlevingskansen voor ingezet personeel maximaal.

Instructie

De Boxer bestaat altijd uit 2 modules. Het onderstel met motor vormt de standaard rijmodule. Daarop wordt een missiemodule geplaatst. In het geval van een les-Boxer komt er een instructeurskoepel met een veiligheidsplatform, bedienings- en afleespanelen en een rem- en gaspedaal op. DMO bepaalde in samenspraak met de eindgebruiker, de landmacht, de veiligheidseisen per missiemodule. 

200

Voor Nederland zijn 5 Boxer-missiemodules voorzien: commando, ambulance, vracht, vracht/commando en genie. De aanschaf van de Boxer is een samenwerkingsverband tussen Nederland en Duitsland. Nederland schaft 200 Boxers aan. Deze vervangen samen met Fenneks en CV90’s de huidige YPR765/M577 pantserrupsvoertuigen.