Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 24

Defensie in Beeld

Peruaanse Fokkers

Vanaf Lelystad Airport vertrokken onlangs de 2 Fokker 50’s die Defensie aan Peru verkocht. Het zijn de laatste 2 Fokker-vliegtuigen die bij de luchtmacht dienst deden. De toestellen vertrokken in volledige Peruaanse marinebeschildering. In 4 dagen vlogen ze naar hun nieuwe thuis Lima-Callao, nabij de hoofdstad. De Fokker 50’s werden in luchtmachtdienst ingezet voor personentransport. De Peruaanse marine gaat dat ook doen.

Klein maar fijn

Meer dan 450 Nederlandse militairen ontvingen vorige week in Zwolle de Herinneringsmedaille Vredesoperaties. Ze namen deel aan verschillende kleine missies in Afrika, het Midden-Oosten, Europa en Azië waarvan merendeel was actief in Afghanistan. Kleine missies, maar daarom niet minder waardevol en de moeite waard. De uitgereikte medaille werd dan ook vol trots door het thuisfront op de foto gezet.

Uitzicht

De internationale oefening Bold Alligator aan de Amerikaanse oostkust bood de Nederlandse deelnemers vele mooie vergezichten. Wat te denken van de loadmaster van deze transporthelikopter, die op de voorste rij zit bij het uitzicht op een deelnemend marineschip aan de oefening? Met recht een topfunctie.

Stop ebola

Het marineschip Karel Doorman heeft de afgelopen weken op locatie een bijdrage geleverd aan de ebolabestrijding in West-Afrika. Het schip bracht een volle lading hulpgoederen naar getroffen gebieden. Of dat nog niet genoeg was, wilde de bemanning van het nieuwe marineschip ook graag nog de aandacht trekken van de Nederlandse bevolking. Voor de nationale inzamelingsactie van vorige week maakten de militairen op het schip een foto met het alom bekende gironummer.