08

Dit artikel hoort bij: Alle Hens 11

Wat te doen bij nood?

Tekst LTZ2OC (SD) Vanessa Strijbosch

Wat te doen als een storm over Den Helder raast en er sprake is van een noodsituatie? Bij nog niet iedereen is het helemaal duidelijk wie dan in actie moeten komen. Ruud de Graaf, hoofd sectie veiligheid, milieu & BHV, weet dat wel. Hij houdt zich al jaren bezig met het bedrijfsnoodplan. "Het is belangrijk dat we met 1 boodschap communiceren wanneer er sprake is van een noodsituatie.”

Bekijk de graphic hieronder, druk op de plusjes en kom erachter hoe de bedrijfsnoodorganisatie in Den Helder werkt.

Treedt op als intermediair tussen het Commando Plaats Incident (COPI) en het Marine Operationeel Team (MOT). De Blue Leader mag gezien worden als een bedrijfsdeskundige.

Directielid van de Directie Materiële Instandhouding (DMI). Als het HMAROST op de hoogte is gesteld van de aard en omvang van de calamiteit, moet hij overwegen of het Marine Operationeel Team (MOT) bijeen geroepen moet worden.

wie zitten in het Marine Operationeel Team?

1.voorzitter HMAROST 2.plv voorzitter kazernecommandant Marinebasis Den Helder 3. Hoofd Logistieke Dienst 4.plv Milieu Coördinator 5.Hoofd Stafbureau Integrale Beveiliging 6.Hoofd Algemene Dienst, Eerste Officier 7.Hoofd Bedrijfshulpverlening 8.Medewerker Bureau Veiligheid, Milieu en BHV 9. Directielid 10.Hoofd Afdeling Communicatie CZSK 11.Medewerkers Bureau Coördinatie 12.Diverse andere functionarissen