02

Dit artikel hoort bij: Materieelgezien 01

In 't kort

Reserves NH90 met België

De Defensie Materieel Organisatie en haar Belgische tegenhanger onderhouden voortaan samen een voorraad reservedelen voor de NH90-helikopter.

Deze zogenoemde Common Spares Pool is een langer gekoesterde wens van de landen die dit type helikopter gebruiken. Nederland en België hebben nu dus het voortouw genomen.

Reserves NH90 met België
Streepje

Tanks naar Finland

Nederland verkoopt 100 Leopard 2A6 gevechtstanks aan Finland. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en haar Finse ambtgenoot Carl Haglund bekrachtigden de overeenkomst. Defensie maakt de opbrengst om commerciële redenen niet bekend. Het geld vloeit terug naar Defensie. (Zie ook elders).

Nederland verkoopt 100 Leopard 2A6 gevechtstanks aan Finland. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en haar Finse ambtgenoot Carl Haglund bekrachtigden de overeenkomst.
Streepje

Afgedrukt

Niet alleen dit blad heeft de digitale toekomst, de Koninklijke Luchtmacht kan deze eeuw wellicht met een paar printers de luchtvloot vliegend houden. Een Tornado van de Britse Royal Air Force heeft onlangs gevlogen met onderdelen die door een 3D-printer zijn gemaakt. BAE Systems meldt dat onder andere delen van het landingssysteem uit de printer zijn komen rollen. De apparatuur was opgesteld op de luchtmachtbasis Warton in het graafschap Lancashire.

OUP tanker Tor GR4
Foto: Gert Kromhout
Streepje

Onderhoud CV90

De Defensie Materieel Organisatie (DMO) heeft een overeenkomst gesloten met BAE Systems Hägglunds. Het Zweedse bedrijf is producent van het infanteriegevechtsvoertuig CV90. De afspraken gaan over het onderhoud van trainings- en testmiddelen die voor het infanterie gevechtsvoertuig zijn aangeschaft. De overeenkomst heeft een looptijd van 15 jaar.

CV90