x
Metronieuws

17 Albanezen in vrachtwagen aangetroffen

Onder andere Metronieuws meldt dat de Marechaussee in Hoek van Holland 17 Albanese mannen heeft aangetroffen. Zij hadden zich verstopt tussen een lading wasmachines in een vrachtwagentrailer. De truck was op weg om met de ferry naar Engeland te gaan. De Albanezen werden ontdekt door een speciaal getrainde hond. De 17 mannen in de leeftijd van 15 tot 40 jaar worden teruggestuurd. De 28-jarige Poolse bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden. Hij wordt verdacht van mensenhandel.

x
blikopnieuws.nl

Militairen opgepakt na vechtpartij in Arnhem

Blikopnieuws.nl bericht over 3 militairen die zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en poging tot doodslag. Het Openbare Orde Team (OOT), waarin wordt samengewerkt met de nationale politie, werd bij een opstootje geroepen op de Korenmarkt in Arnhem. Hierbij bleek dat een 24-jarige man gewond was geraakt aan zijn hoofd. 3 militairen, in de leeftijd van 20, 21 en 23 jaar, zijn aangehouden. Na onderzoek werd later een vierde 19-jarige militair in zijn woning aangehouden.

x
RTV Rijnmond

Wanbetaler in Hoek van Holland

De Marechaussee heeft in Hoek van Holland een 22-jarige Nederlander aangehouden. Dat meldt RTV Rijnmond. De man werd aangehouden bij een uitreiscontrole naar het Engelse Harwich. De man moest in totaal nog 178 dagen zitten en een boete betalen van ruim 17.000 euro. Als hij dit bedrag niet betaalt, krijgt hij nog 140 dagen extra celstraf. Deze extra straf heft de maatregel tot betalen niet op, meldt de Marechaussee.

x
Blikopnieuws.nl

Weer Albanezen aangehouden

Tijdens een uitreiscontrole in Hoek van Holland heeft de Koninklijke Marechaussee 5 Albanezen aangetroffen in een trailer meldt blikopnieuws.nl. De mannen bleken het zegel van de trailer te hebben verbroken en waren in de vrachtwagen geklommen. Een hond van de rederij sloeg aan bij de trailer, waarna de KMar de trailer onderzocht. Daarbij werden de Albanezen aangetroffen. 4 mannen gaan in vreemdelingenbewaring, de vijfde bleek gesignaleerd te staan. Hij moet nog 46 dagen zitten, daarna gaat ook hij in vreemdelingenbewaring.

x
Novum

Smokkelaars Syrische vluchtelingen opgepakt

Novum schrijft over een 34-jarige man en een 32-jarige vrouw die zijn aangehouden omdat ze Syrische en Iraakse vluchtelingen naar Nederland zouden hebben gesmokkeld. Volgens het Openbaar Ministerie regelden de verdachten vervalste paspoorten en andere reispapieren. Daar vroegen ze ruim 5.000 euro voor. In het huis van de man en vrouw is een uitgebreid asielverhaal gevonden. Hierin stond onder andere uitgelegd hoe de vluchtelingen zich moesten gedragen om zo min mogelijk op te vallen.

x
Omroep Brabant

Vrouwen op weg naar Syrië op vliegveld opgepakt

Op Rotterdam The Hague Airport zijn 2 jonge, Brabantse vrouwen opgepakt die zich mogelijk wilden aansluiten bij de jihadstrijders in Syrië, bericht Omroep Brabant. De 19-jarige vrouwen wilden via Turkije doorreizen naar Syrië, om zich daar aan te sluiten bij de gewapende strijd. De Marechaussee pakte de vrouwen op. De dienst kreeg naar eigen zeggen informatie binnen over het tweetal. De onderzoeksrechter besloot de vrouwen weer vrij te laten, maar ze blijven wel verdachten. De 2 hebben hun paspoorten moeten inleveren.

x
De Gelderlander

Roemenen op A12 gepakt

De Gelderlander meldt dat 4 Roemeense mannen zijn opgepakt op de snelweg A12 ter hoogte van Babberich. Zij worden verdacht van diefstal en heling van een partij babyvoeding. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zagen een auto met Frans kenteken rijden en besloten deze te controleren. De marechaussees zagen een grote hoeveelheid babyvoeding - 85 pakken van 800 gram per stuk - in de auto liggen en vroegen naar een verklaring en aankoopbonnen. Beide konden de mannen niet geven, aldus de Marechaussee.

x
Nu.nl

Syrische mensensmokkelaar aangehouden

Op de website nu.nl staat dat de Marechaussee in de internationale trein van Luik naar Maastricht een 30-jarige Syriër heeft aangehouden als verdachte van mensensmokkel. De Marechaussee hield de man aan tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid. In de trein trof de Marechaussee 2 Syriërs aan, van wie 1 een Nederlands verblijfsdocument had. Hij werd aangehouden. De Syriër zonder verblijfsdocument heeft asiel aangevraagd. De recherche van de Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek.

x
NOS

Witwassers in Amsterdam en Parijs gepakt

Op Schiphol zijn 9 mannen opgepakt die ruim 85.000 euro naar Libanon wilden smokkelen. Dat meldt de NOS. Tegelijkertijd werd hun vermoedelijke opdrachtgever, een 22-jarige rijschoolhouder uit Amsterdam, in Parijs aangehouden. De 9 werden door de Marechaussee gearresteerd nadat ze hadden ingecheckt voor een vlucht naar Libanon. Ieder had 9.500 euro aan contant geld bij zich. De rijschoolhouder werd op een luchthaven in de Franse hoofdstad opgepakt. Ook hij wilde naar Libanon vliegen.

x
Omroep Brabant

Mensensmokkelaar uit Nigeria aangehouden

De Marechaussee heeft een 27-jarige man uit Nigeria aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt Omroep Brabant. Hij werd bij de grensovergang op de A67 bij Bladel door een motorrijder van de KMar opgemerkt. In de auto zaten nog 3 mensen van 19, 20 en 20 jaar met een Nigeriaans paspoort, van wie het visum al een maand was verlopen. De bestuurder is aangehouden op verdenking van mensenhandel. De 3 inzittenden hebben asiel aangevraagd.