Militair (27) aangehouden op verdenking van drugshandel

De Koninklijke Marechaussee heeft een 27-jarige militair uit Flevoland aangehouden op verdenking van drugshandel. In zijn woning troffen ze een handelshoeveelheid drugs en een groot bedrag aan contant geld aan.
De drugs en het geld zijn in beslag genomen. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de zaak verder, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland.

Grote verkeerscontrole bij Schiphol: 16 auto's in beslag genomen en tienduizenden euro's geïnd

Op de Ceintuurbaan Zuid hield de Koninklijke Marechaussee samen met Dienst Infrastructuur (LE infra Amsterdam), Belastingdienst en de RDW gisteren een controle. Daarbij werden 16 auto's in beslag genomen en 68.000 euro geïnd. Ook waren er diverse overtredingen, zoals rijden zonder tenaamstelling en illegale arbeid. "We hebben van 10.00 tot 16.00 uur honderden auto's gecontroleerd", vertelt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee aan AT5. 

Oekraïner (29) betrapt met wapens nabij grensovergang Beek

Medewerkers van de Marechaussee hebben een 29-jarige Oekraïner aangehouden bij een grenscontrole op de snelweg A12, nabij Beek. De man had onder andere een mes, een 'schietpen' en munitie bij zich. Uit onderzoek bleek ook dat de man met een vals persoonsbewijs aan het reizen was. De Oekraïner gebruikte een valse identiteitskaart uit Letland en had ook een rijbewijs op zak van de Baltische staat. Hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.
 

5 Nederlandse militairen gewond bij ongeval in Duitsland

Bij een ongeval tijdens een oefening bij het Duitse Altmark zijn 5 Nederlandse militairen van de landmacht gewond geraakt. 3 van hen zijn overgebracht naar verschillende Duitse ziekenhuizen, maar worden daar naar verwachting vandaag uit ontslagen. "Alle militairen hebben zelf hun thuisfront ingelicht", aldus het ministerie. Tijdens het incident kwamen een Fennek-verkenningsvoertuig en een Boxer-pantserwielvoertuig met elkaar in botsing. 2 van de 5 gewonden kwamen met wat blauwe plekken en de schrik vrij. De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de toedracht.

Man met openstaande celstraf aangehouden op Rotterdam The Hague Airport

De Koninklijke Marechaussee in Rotterdam heeft een 42-jarige man uit Gouda aangehouden. Hij heeft nog 5,5 jaar celstraf openstaan voor verschillende drugsdelicten.

De marechaussees onderkenden de man toen hij met een vlucht uit Marokko aankwam op de luchthaven. Voordat de man landde in Nederland, was de passagier ‘gematcht’ door Targeting Center Borders (TCB) van de Koninklijke Marechaussee. Het TCB kijkt met behulp van verschillende systemen of er personen van buiten de Europese Unie naar Nederland reizen die gecontroleerd of aangehouden moeten worden, zowel via lucht, water als land.

Drugs, alcohol en inbeslagname 6 voertuigen bij grote controle in Stroe

Op het kazerneterrein aan de Wolweg in Stroe is een grote verkeerscontrole gehouden. Deze was gericht op burger- en militair verkeer. Volgens de Koninklijke Marechaussee heeft de Belastingdienst ruim 73.000 euro geïnd aan openstaande schulden en zijn 6 voertuigen in beslag genomen. Verder werden 3 personen aangehouden, die onder invloed van drugs achter het stuur zaten. Een andere bestuurder bleek te veel alcohol te hebben gedronken. In een auto troffen marechaussees illegaal zwaar vuurwerk (enkele cobra’s) en een lachgascilinder aan. Naast diverse hoeveelheden softdrugs werd ook een hakbijl in beslag genomen. ,,Verder troffen we een vreemdeling aan met een terugkeerbesluit. En voor de wegenverkeerswet zijn diverse proces-verbalen opgemaakt.’’

Marechaussee houdt 13-jarige jongen aan met mes op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft een 13-jarige jongen aangehouden op Schiphol die in het bezit was van een mes van 30 centimeter lang. Op diezelfde dag is ook een alarmpistool aangetroffen bij de securitycontrole. De eigenaar, een 22-jarige man uit Utrecht, gaf aan dat het een alarmpistool betrof en dat hij wapen per ongeluk in zijn tas had gelaten. Ook deze persoon is aangehouden.

De NAVO bestaat 75 jaar

De NAVO bestaat 75 jaar. Door de oorlog in Oekraïne staat het bondgenootschap er weer sterker voor. Wat betekent de Russische dreiging voor de Nederlandse krijgsmacht? Zijn we klaar voor een nieuwe oorlog? Dit bespreken we aan tafel bij Op1 met Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim, Commandant Landstrijdkrachten Jan Swillens, Commandant Zeestrijdkrachten René Tas, Commandant Luchtstrijdkrachten André Steur en Commandant Koninklijke Marechaussee Annelore Roelofs. 

https://npo.nl/start/serie/op1/seizoen-5/op1_450/afspelen

Commandant Annelore Roelofs aan tafel bij tv-programma op1.