x
RTL Nieuws

Illegalen bevrijd uit koelwagen

5 mannen uit Irak en Iran zijn op de grensovergang Hazeldonk in Brabant bevrijd uit een koelwagen. Dat meldt RTL Nieuws. De mannen wilden naar Engeland en werden door mensensmokkelaars in de vrachtwagen geloodst. Ze raakten in paniek toen ze ontdekten dat de koelwagen richting Nederland reed en het steeds kouder werd in de laadruimte. De vrachtwagenchauffeur belde de politie vanwege gebonk. De mannen hadden geen geldige reispapieren. De vrachtwagenchauffeur wist niets over het transport van de mannen, aldus de Marechaussee.

x
Eindhovens Dagblad

Gestolen iPhones in koffer

Het Eindhovens Dagblad bericht dat de Marechaussee op Eindhoven Airport een 28-jarige Bulgaar in de kraag heeft gegrepen met 15 gestolen iPhones in zijn koffer. De man werd betrapt door de Marechaussee. De Bulgaar stond op het punt af te reizen naar Sofia. 12 van de 15 gestolen smartphones zijn inmiddels weer terug bij de eigenaren. Aan de hand van aangiften konden zij worden getraceerd. Volgens een woordvoerder van de Marechaussee werden de iPhones vooral in de regio Amsterdam weggenomen.

x
Algemeen Dagblad

Veroordeelde Zweed aangehouden

Een voortvluchtige Zweed is aangehouden door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De man was in zijn thuisland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar voor cocaïnesmokkel. De voortvluchtige werd op de luchthaven Schiphol opgepakt toen hij met een vals paspoort reisde. Na de aanhouding bleek het te gaan om de man die in Zweden veroordeeld is. De 32-jarige man maakte deel uit van een crimineel netwerk. Dit netwerk smokkelde 700 kilo cocaïne vanuit Zuid-Amerika.

x
RTL Nieuws

Illegalen in Poolse vrachtauto

RTL Nieuws meldt dat de Marechaussee vlak bij de Belgische grens 7 illegalen zonder papieren heeft gevonden in de laadruimte van een vrachtwagen. De mannen, 6 Syriërs en 1 Egyptenaar, zeiden dat ze in de Franse havenstad Calais in de vrachtwagen waren gestapt en verkeerden in de veronderstelling dat ze naar Engeland zouden worden gebracht. De Poolse chauffeur was onderweg op de A16 bij Hazeldonk en had klopgeluiden gehoord in zijn vrachtwagen. Daarop seinde hij de Marechaussee in.

x
RTV Oost

Hennepplantage in aanbouw

De Koninklijke Marechaussee heeft een 28-jarige militair uit Enschede aangehouden, bericht RTV Oost. Hij wordt verdacht van het inrichten van een hennepplantage in zijn huis. Bij de politie in Twente was een anonieme melding binnengekomen. Omdat de man militair is, werd het onderzoek overgedragen aan de Marechaussee. De plantage is in samenwerking met de politie ontmanteld en de spullen zijn in beslag genomen. Ook werd een tweede verdachte aangehouden.

x
Blikopnieuws.nl

Moeder en zoon met 500.000 euro

Blikopnieuws.nl meldt dat het rechercheteam van het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) op Schiphol in meerdere witwaszaken onderzoek heeft gedaan. Zo werden een 42-jarige vrouw en haar 20-jarige zoon met ruim 500.000 euro in de ruimbagage aangehouden. Het geldbedrag was tussen kleding en tijdschriften verstopt. Het SVLM bestaat uit medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, FIOD en Douane en doet onderzoek naar in beslaggenomen geld op Schiphol.

x
Haarlems Dagblad

Kilo's cocaïne in rozen

De Marechaussee heeft in Haarlem een hennepkwekerij ontdekt en vuurwapens gevonden. Dat schrijft het Haarlems Dagblad. De huizen waren van mannen die cocaïne tussen rozen het land in probeerden te smokkelen. De cocaïne in de rozen werd door de Douane en Marechaussee ontdekt op Schiphol. De drugs zaten in de verpakking van de rozen. Een 55-jarige Fransman en 33-jarige Colombiaan zijn aangehouden. Bij doorzoekingen werd ook een hennepkwekerij gevonden.

x
Noordhollands Dagblad

2 kilo cocaïne in verborgen ruimte koffer

Het Noordhollands Dagblad schrijft dat de Marechaussee 2 mannen heeft aangehouden die drugs in een verborgen ruimte van een koffer Nederland probeerden in te smokkelen. De Douane trof de cocaïne in de handbagage aan. De koerier vertelde dat hij in een hotel op de luchthaven contact moest houden met de man die de cocaïne zou komen ophalen. De Marechaussee en Douane observeerden de man en arresteerden zo de afhaler.

x
NOS

Gewonde peshmerga-strijder

De Koninklijke Marechaussee doet in Irak onderzoek naar de toedracht van een schietincident. De NOS meldt dat een Nederlandse militair per ongeluk een Koerdische peshmerga-strijder neerschoot. Volgens Defensie gebeurde dat op een trainingslocatie in de buurt van Erbil, in het noorden van het land. De gewonde Koerdische strijder werd naar het ziekenhuis gebracht. Nederlandse trainers geven een basiscursus aan de peshmerga. Schietvaardigheid is onderdeel van die cursus.

x
Omroep West

Messen, slagwapens en een taser

Omroep West publiceert over de Koninklijke Marechaussee, de politie en de Belastingdienst die een grote controle hebben gehouden op Rotterdam-The Hague Airport. De opbrengst: 5 messen, 2 slagwapens en een taser. Ook zijn er 8 auto's in beslag genomen. Daarnaast is er 12.000 euro aan niet betaalde belasting geïnd. De Marechaussee heeft ook nog eens 8.200 euro aan openstaande boetes geïnd. De controles op de luchthaven worden gehouden om reizigers een groter gevoel van veiligheid te geven.