Kent u Hyves nog? Dat was de 1ste en grootste sociaalnetwerksite van Nederland die 11 jaar geleden werd opgericht. Met de komst van Facebook verloor Hyves heel veel bezoekers. Dat leidde er in 2013 toe dat de sociaalnetwerksite Hyves werd opgeheven. 

Digitale media heeft een heel eigen dynamiek waarbij de levensloop van platforms op internet erg onvoorspelbaar is. Als je groepen mensen wilt bereiken, moet je daar rekening mee houden. En dat vereist voortdurende aanpassingen.

In februari 2014 zag de 1ste digitale Pijler het levenslicht. Nu, 19 edities verder, moeten we concluderen dat de digitale Pijler slechts een fractie van alle CDC-medewerkers bereikt. Te weinig mensen zochten de digitale Pijler op. En daarmee is het doel van de digitale Pijler in mijn ogen niet geslaagd. Ik heb dan ook besloten te stoppen met de Pijler. Dit is de laatste editie in deze vorm. 

Uiteraard blijven we je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen binnen het CDC. Zo gaan we bijvoorbeeld steeds meer gebruik maken van Facebook. Ik wil je uitnodigen om ook eens een kijkje te nemen op www.facebook.com/defensie.cdc. En als je daar dan toch bent, like ons! Verder ben ik zelf net als heel veel collega’s en onderdelen actief op Twitter (@leonardkok) en we verkennen de mogelijkheden van een CDC-app. Verder kun je ons ook op www.cdc.nl vinden en als je vragen, ideeën of opmerkingen hebt kun je het CDC altijd bereiken via communicatie.cdc@mindef.nl.

Deze middelen zijn vaak een stuk flexibeler waardoor je nieuwsberichten dezelfde dag kunt brengen. Bovendien bereiken ze een grotere groep mensen. Wat mij betreft is het niet zo belangrijk hoe je geïnformeerd wordt over die ontwikkelingen, maar het is wel belangrijk dat je geïnformeerd wordt. Wij zullen er alles aan doen om je, net als voorheen, te blijven informeren.  

Rest mij nog jou en allen die je dierbaar zijn heel fijne feestdagen te wensen en alle goeds voor 2016. We hebben een mooi jaar achter de rug en wat mij betreft zetten we dat in 2016 voort. 

Leonard Kok
Commandant Commando DienstenCentra

x