Nieuw revalidatiegebouw MRC méér dan slaapplek

Militairen die voor langere tijd bij het Militair Revalidatie Centrum (MRC) aan hun herstel werken, kunnen sinds kort nog beter uit de voeten. Eind september opende commandant Leonard Kok van het CDC het nieuwe revalidatiegebouw de Barak (foto). Dit komt in de plaats van vijf oude revalidatiepaviljoens.

De Barak combineert innovatieve, specialistische revalidatiezorg met rust- en herstelvoorzieningen. Het gebouw is méér dan een plek om te slapen en straalt zowel aan de buiten- als de binnenkant rust uit. Dit moet het herstel van de patiënten ten goede komen.

De buitenzijde symboliseert de eenheid met de omgeving. Zo komt het bos binnen terug door een tien meter hoge verticale binnentuin, die ook de lucht zuivert. De kamers zijn ‘inspirerend’ ingericht en symboliseren persoonlijke aandacht voor de bewoners.

Het in Doorn gehuisveste MRC, een onderdeel van het CDC, behandelt militairen en burgers met lichamelijke klachten die naast een medische behandeling ook revalidatie nodig hebben. Jaarlijks gaat het om circa 1400 patiënten, van wie meer dan de helft militair is.

lijn

Groetenprogramma Missie Max komt er weer aan

Je partner die op uitzending is verrassen met een kerstgroet? Gewoon belangstelling om de opnamen bij te wonen? Meld je dan aan voor Missie Max, het kerstgroetenprogramma van de Omroep Max. Daarin krijgt het thuisfront de gelegenheid om een dierbare met het oog op de feestdagen een groet te brengen.

Aanmelden kan met het formulier dat via de website van de Omroep Max te vinden is. Je (in te spreken) groet mag maximaal 1 minuut duren en moet voor uiterlijk 6 november bij de organisatie binnen zijn. Er kunnen ook kinderen worden aangemeld voor het kinderkoor. Gebruik daarvoor het gelijknamige Missie Max-formulier dat op 16 november binnen moet zijn.

De opnames voor het programma zijn op zaterdag 21 november tussen 11.00 en 16.00 uur in hangaar 2 van het voormalige Marinevliegkamp Valkenburg bij Katwijk. Sommigen krijgen die dag de mogelijkheid om via een live beeldverbinding een boodschap te sturen. Heb je een leuk verhaal? Zet dit dan op het aanmeldformulier. Je hoort van tevoren of je live contact krijgt. Om teleurstellingen te voorkomen: dat kan niet in alle gevallen.

Na de opnames brengt Omroep Max de beelden uit op dvd waarop ook kerstgroeten van bekende Nederlanders komen te staan. Je relatie in het uitzendgebied ontvangt de dvd vóór Kerst. In dezelfde periode zendt NPO 1 Missie Max uit. In het programma zijn behalve de opgenomen groeten ook het bezoek van Omroep Max aan een missiegebied en andere verhalen te zien.

Meer informatie op www.omroepmax.nl (klik door op website Defensie).

lijn

Luchtmachtcommandant voor Facilitair Bedrijf

Kolonel Ben van Daatselaar (op de foto rechts) is kapitein-ter-zee Floor de Haan opgevolgd als commandant van het Facilitair Bedrijf Defensie (FBD). De bevelswisseling was op de Dumoulinkazerne in Soesterberg. De luchtmachtmilitair Van Daatselaar is van origine techneut (vliegtuigbouwer) en heeft in zijn loopbaan veel met ‘vliegende wapensystemen’ gewerkt. Ook was hij actief in de controllerssector van Defensie. De Haan heeft de dienst na 37 jaar met Functioneel Leeftijdsontslag (FLO) verlaten.

lijn

Paresto presenteert: Meatless Monday

Paresto is op de Meatless Monday toer gegaan. Sinds 12 oktober serveert dé Defensiecateraar op de eerste werkdag van de week naast het bestaande assortiment maaltijden zónder vlees. Ook staat er dan geen vis op het menu.

Paresto haakt hiermee aan bij de wereldwijde campagne van de Amerikaanse onderneming Monday Campaigns Inc. Die startte in 2013 en spoort personeel van overheden, universiteiten, zorg- en overheidsinstellingen en restaurantbezoekers aan om één dag in de week geen vlees of vis te eten. De productie van bijvoorbeeld vlees kost namelijk veel energie, veroorzaakt uitstoot van broeikasgassen en legt een groot beslag op landbouwgronden. Wist je dat voor 1 kg biefstuk bijvoorbeeld 25 kg veevoer nodig is en 15.000 liter water? Door minder vlees te eten draag je bij aan duurzaamheid, het streven om verstandig met energiebronnen en het milieu om te gaan. 

Paresto is met de Meatless Monday-aanpak niet over een nacht ijs gegaan. In 2014 experimenteerde de cateraar ermee in het bedrijfsrestaurant van het Plein Kalvermarkt Complex  in Den Haag. Dat smaakte naar meer, met de huidige campagne als uitkomst. Paresto werkt daarin samen met de ministeries van Infrastructuur en Milieu (directie Duurzaamheid), Sociale Zaken en Buitenlandse Zaken. Meer informatie op de intranetpagina van Paresto.

lijn

Nieuwe banquetingmap Paresto live

De banquetingmap van Defensiecateraar Paresto voor 2016-2017 staat live op intranet. Sinds medio oktober kun je in deze culinaire ‘informatiebrochure’ onder meer lunches, diners en borrels voor de periode na 1 januari 2016 bestellen.

Het assortiment van de banquetingmap is breed. Nieuw zijn onder meer de meatless-gerechten, waarmee vorig jaar een proef is gedaan in het bedrijfsrestaurant van het Plein Kalvermarkt Complex in Den Haag. Zoals het woord al zegt, bevatten deze maaltijden weinig of geen vlees. Denk aan Chili sin carne.

De banquetingmap is te vinden op CDC Direct. Klik naar de pagina Catering, kijk rechts bij downloads. Ook de CDC-servicebalie van jouw onderdeel of kazerne kan helpen. Om milieuredenen is de banquetingmap alleen digitaal beschikbaar. Meer informatie bij de backoffice van Paresto, tel. 030.218.40.04.

x