Kennismaken met elkaar en bespreken waar de samenwerking in de toekomst kan worden versterkt. Dat waren de doelen van het symposium over integriteit, eind juni in de Kromhout Kazerne in Utrecht. Het dagmotto: ‘Integriteit, een logische verbinding’. 

Orgnisator van het symposium de Centrale Organisatie Integriteit Defensie (COID) had veel van zijn ‘ketenpartners’ uitgenodigd. Dat zijn organisaties en personen die ook met integriteit te maken krijgen: bedrijfsmaatschappelijk werkers, marechaussees, medewerkers van het Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid, leden van de Commissie Ongewenst Gedrag. Zij maakten nader kennis maken met elkaar en elkaars vakgebied en gingen na wat ze in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen. 

Bijna vanzelfsprekend werd er ‘genetwerkt’, zowel in letterlijke als figuurlijke zin. Zo gaven de gasten rond lunchtijd bolletjes wol van verschillende kleuren aan elkaar door, om zo metaforisch een kleurrijk netwerk te laten ontstaan. Deze ludieke actie symboliseerde de samenwerking van het COID met zijn ketenpartners. 

Bekijk hier de videoclip.