Programma Van Dienstverlener naar Ondersteuner moet defensieonderdelen 'ontzorgen'

Ken jij het programma Van Dienstverlener naar Ondersteuner al? Daarmee wil het CDC de defensieonderdelen nog beter ondersteunen. Onze 3 kernwaarden zijn daarbij heel belangrijk. Maar ook jouw ideeën. 

Wat is van Dienstverlener naar Ondersteuner?

Wil je in 3 minuten weten wat het programma van Dienstverlener naar Ondersteuner inhoudt? Bekijk dan onze animatie op de Facebookpagina van het CDC: www.facebook.com/defensie.cdc. Of kijk op ons intranet: ga naar het CDC-portaal en klik onder ‘Snel naar…’ op Van Dienstverlener naar Ondersteuner. Op deze pagina vind je alle informatie over het programma. Rechts, onder Downloads, staat ook de animatie. 

Dit zijn de 3 kernwaarden van het CDC

1. Betrouwbaar in de ondersteuning
De CDC’ers zorgen voor betrouwbare ondersteuning. Aan defensiecollega’s en hun eenheden. Communiceren is daarbij cruciaal. Daarom vertellen zij duidelijk wat op welk moment van hen mag worden verwacht. En hierover maken zij afspraken met elkaar. Van de voortgang en tussentijdse wijzigingen houden we elkaar op de hoogte. Dat maakt ons een betrouwbare partner.

2. Vakman die de ruimte krijgt
De CDC’ers krijgen meer ruimte voor het vergroten van hun vakmanschap. De vakman verdient vervolgens ook de ruimte om meer zelfstandig te kunnen ondersteunen. Door hen bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden te geven en aanvraagprocedures te vereenvoudigen. Daarom investeert het CDC in de ontwikkeling van zijn medewerkers. Uiteraard moet de vakman de geboden ruimte gebruiken. Zelf initiatief nemen voor verbeteringen, proactief met ideeën komen.

3. Samenwerken om te verbeteren
Door samenwerking krijgen we meer kennis van elkaar, wederzijds begrip en meer vertrouwen in elkaar. Onze ondersteuning draait om de defensiecollega. Door actief de samenwerking te zoeken met de collega’s van de andere defensieonderdelen, begrijpen wij beter wat ervan ons nodig is. En de defensiecollega begrijpt beter wat hij van ons mag verwachten.

Ook binnen het CDC zoeken we meer dan voorheen de samenwerking. Daardoor krijgen we meer coördinatie in onze ondersteuning. Met als resultaat dat onze processen vereenvoudigd en versneld kunnen worden.

Denk mee

Je kunt op 2 manieren meedenken met het CDC.

CDC-Lab
Je kunt jouw idee kwijt in ons CDC Lab. Dit is onze proeftuin op een besloten deel van CDC Facebook. Daar kun je jouw ideeën delen en bespreken met elkaar. Zo verbeteren wij samen het CDC!

Meld je aan door een e-mail te sturen naar communicatie.cdc@mindef.nl. Je hebt wel een Facebookpagina nodig om toegang te krijgen tot het CDC Lab.

CDC idee
Zit je niet op Facebook? Geen probleem. Je kunt jouw idee voor het CDC ook delen via CDCidee@mindef.nl. De beste ideeën maken kans op een mooie prijs.