Tekst Jopke Rozenberg-Van Lisdonk
Foto John van Helvert

Paresto2GO biedt gemak aan boordplaatsers en binnenslapers

Kazernebewoners van de Nieuwe Haven in Den Helder kunnen voortaan hun kleine boodschappen gewoon op het kazerneterrein doen. Mini-supermarkt Paresto2GO opende daar maandag 2 maart haar deuren. Het betreft een pilot van 6 maanden.

x
Directeur Paresto kolonel Jan van den Broeke heet de eerste gasten van Paresto2GO persoonlijk welkom. In zijn openingsspeech verwees hij naar de 3 v’s waar Paresto voor staat: verzorgd, verantwoord en veelzijdig. “Paresto2GO past uitstekend in dit gedachtegoed.”

“Super dat ik mijn boodschappen nu voortaan ook hier kan doen”, zegt matroos Nick Kuijper. Paresto2GO’s eerste klant stapt met een half brood, vleesbeleg en een pak vruchtensap de winkel uit. “Ik slaap hier tegenover. Ik ben dus veel sneller heen-en-weer dan naar de supermarkt in het stadscentrum. Daar doe ik een kwartier over.”

x
Paresto2GO’s eerste klant matroos Nick Kuijper is blij met de mini-super.
x
Ook versbereide soepen en maaltijden zijn onderdeel van het winkelassortiment. Ze worden door koks van bedrijfsrestaurant het Meeuwennest gemaakt.

Lokale behoefte

Dat de prijzen bij Paresto2GO iets hoger liggen dan bij de traditionele supermarkt, lijkt de eerste kazernebewoners die de mini-super bezoeken niet veel uit te maken. “Met deze formule spelen we in op de lokale behoefte”, vertelt cateringmanager adjudant Edwin van Herwaarden. “Ik woon in Den Helder en ik kom met regelmaat collega’s in de plaatselijke supermarkt tegen. In hun mandjes zie ik een halfje bruin, melk, noodles, magnetronmaaltijden, snacks, een sixpackje, fruit, deodorant en gel liggen. Allemaal producten die wij hier nu ook verkopen.” Op basis van die waarnemingen en de directe vraag aan kazernebewoners naar hun productbehoeftes stelde Paresto het winkelassortiment samen.

Klandizie

Als de formule aanslaat, wil Paresto meer vestigingen openen. “Dat zullen niet allemaal aparte winkels zijn, zoals hier naast bedrijfsrestaurant het Meeuwennest”, verduidelijkt Hoofd Sectie Cateringevaluatie & Rapportage Steven Boringa. “We kunnen ook een aparte Paresto2GO-hoek inrichten in het bestaande uitgiftebuffet van het bedrijfsrestaurant. Met zo’n opzet gaan we medio april proefdraaien op de Legerplaats Stroe.” Op de marinehaven verwacht Paresto in ieder geval redelijk wat klandizie. Van Herwaarden: “Van de 600 boordplaatser eten er ongeveer 200 ’s avonds in het bedrijfsrestaurant. In feite hebben we dus zo’n 400 potentiële klanten.”

x
Het plaatselijke Parestopersoneel en medewerkers van het Paresto-servicekantoor uit Utrecht. Samen maakten zij de eerste Paresto2GO mogelijk.