Waardering voor hulp bij identificatie MH17-slachtoffers

Waardering voor het verzette werk en om een hectische periode af te sluiten. Daar draaide het om tijdens een MH17-terugkomdag. De gezamenlijke politie- en defensiebijeenkomst op 30 januari was bedoeld voor iedereen die op de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum een rol speelde bij de identificatie van de slachtoffers.

 “Tijdens de hectiek van de afgelopen maanden was er geen tijd om op een nette manier afscheid van elkaar te nemen. Daarom doen we dat nu met deze bijeenkomst”, zei kazernecommandant kapitein-ter-zee Astrid Coppens.

x
Samen met kapitein Goes onthulde Ten Haaf een plaquette die op een later moment wordt ingemetseld.

Veel rust

Kapitein Willem Goes maakte duidelijk dat het werk ontzettend veel betekende voor de nabestaanden van de slachtoffers. Hij verloor zijn tweelingbroer, schoonzus en nichtje door de ramp. “Het gaf mij heel veel rust om te weten dat mijn familieleden op deze kazerne in goede handen waren. Ik wil jullie daar allemaal ontzettend voor bedanken”, vertelde hij aan de zaal.

Hoofdcommissaris Ruud Bik, plaatsvervangend korpschef van de politie. “Wij hebben gezamenlijk met onze professionaliteit het leed dragelijker gemaakt. Zorg dat het niet in je hoofd blijft zitten, maar houd deze ervaring wel vast in je ziel.”

Kurk

Commodore-vlieger Theo ten Haaf, plv. directeur van de directie Operaties van Defensie, zei dat wat er op de kazerne gebeurde niet zichtbaar was voor Nederland, maar daarom niet van minder belang. “Jullie ondersteuning was de kurk waarop het allemaal dreef.” 

lijn

CDC zet 500ste 'Facebook liker' in het zonnetje

“Wat was ik aangenaam verrast! Ik moest die ochtend nog een beetje wakker worden en dan staat plotseling de commandant van het CDC met een taart voor je neus. En goed dat die smaakte!” Debora van der Hoek van het Centraal Militair Hospitaal (CMH) in Utrecht is de 500ste liker van de Facebookpagina’s van het CDC. Een mijlpaal die haar een taart opleverde die Leonard Kok haar op 10 februari persoonlijk kwam brengen. Na samen met Kok op de foto te zijn gegaan, maakte Van der Hoek de taart samen met haar commandant en collega’s soldaat. Weten wat er allemaal binnen het CDC gebeurt en wat er in de Pijler staat? Klik op https://www.facebook.com/defensie.cdc. 

x
V.l.n.r. verpleegkundige Brigitte Verhoeckx van het CMH, Debora van der Hoek en commandant CDC Leonard Kok.