De audiovisuele tak van het Mediacentrum Defensie (MCD) heeft medio november twee eerste prijzen gewonnen op het International Defence Film Festival in Bracciano, Italië. Er waren meer dan vijftig inzendingen. 

In de categorie Welness in the Armed Forces was de mini moodfilm (sfeerfilm) 'Paresto, catering the armed forces' (2014)’ de beste. In de rubriek Tradition ging het goud naar ‘Bronbeek’, over het gelijknamige Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en museum in Arnhem. 

Luitenant-ter-zee Hans van Pijkeren, hoofd Plannen en Producties van het MCD, en programmamaker Ibrahim Selman namen de prijzen in het Italiaanse Militaire Luchtvaartmuseum in Bracciano in ontvangst. Twee stuks, dát was volgens Van Pijkeren bijzonder. “De jury verontschuldigde zich haast dat zij ons niet ook The Grand Prize kon toekennen. Overigens ging die naar onze Chinese collega’s vanwege de enorme progressie die zij de laatste jaren in hun werk hebben gemaakt.”

Volgens Van Pijkeren was de jury niet alleen te spreken over de originaliteit van de Paresto-film, ook roemde zij de complete kwaliteit van de Nederlandse inzendingen.

Voor het festival (9-16 november) hadden twintig landen gemiddeld drie films en/of documentaires ingezonden voor de tien beschikbare categorieën. Het MCD is door collega's uit Pakistan uitgenodigd voor het filmfestival dat in maart 2015 in het Aziatische land plaatsvindt.