Bijzondere locaties in kaart gebracht

x
Frederikkazerne | Den Haag | Gebouw 147 | bovenbar

Op zoek naar een stijlvolle vergaderlocatie? Of naar een geschikte plek voor een teambuildingsessie, workshop of receptie? Blader dan de brochure ‘Representatieve vergader- en evenementenlocaties bij Defensie’ eens door! Die is geheel vernieuwd met nieuwe locaties en dito foto’s. De brochure vind je bij de servicebalies van het CDC en de cateringmanagers van het Dienstencentrum Paresto. Een digitale versie staat op het bestelportaal CDC Direct.

x
Korporaal van Oudheusdenkazerne | Hilversum | Baron D.J. Larreyzaal

In de brochure is een keur aan unieke locaties opgenomen, variërend van locaties met een prachtige omgeving of historische achtergrond, tot plekken met bijzondere voorzieningen en faciliteiten. De brochure bevat sprekende foto’s en informatie over de beschikbare voorzieningen en cateringmogelijkheden. Ook wordt beschreven voor welke doeleinden de locaties geschikt zijn en hoe je kunt reserveren. 

Aanleiding voor het samenstellen van de brochure is dat het niet altijd even makkelijk lijkt een bijzondere locatie voor een evenement te vinden. Daardoor wordt onnodig uitgeweken naar commerciële locaties, terwijl er binnen Defensie zo veel mooie, goede en representatieve plekken te vinden zijn. 

lijn

Oproep voor scriptieprijs

De Vereniging Informatici Defensie (VID) looft ook dit jaar weer de René Olthuis Scriptieprijs uit. Deze gaat naar de defensiemedewerker die een opvallende scriptie, een artikel of andere publicatie heeft gemaakt over een actueel vraagstuk over Informatievoorziening (IV) of Informatie en Communicatietechnologie (ICT) binnen Defensie. De winnaar krijgt een geldbedrag van 250 euro en een herinnering.

x

In 2013 (vier inzendingen) kreeg luchtmachtofficier majoor Timo Schless de René Olthuisprijs. Zijn scriptie ging over het probleem van ’botnets’ in Nederland en hoe een organisatie zich daartegen kan wapenen. De term ‘botnets staat voor een serie aan elkaar gekoppelde computers die daardoor enorme ‘krachten’ kunnen ontwikkelen. Denk aan grootscheepse aanvallen op bedrijfscomputers.

Meedingen naar de René Olthuis Scriptieprijs? Meldt u per mail bij de toekenningscommissie van de VID. Uw bijdrage moet voor uiterlijk 1 november binnen zijn. Meer informatie op intranet.

lijn

Foreman nieuwe commandant Vastgoed & Beveiliging

x

Met ingang van 18 augustus wordt kapitein-ter-zee Frank Foreman de nieuwe commandant van de Divisie Vastgoed & Beveiliging. Per dezelfde datum wordt hij bevorderd tot commandeur.

Foreman volgt commodore Madelein Spit op. Zij gaat de NAVO-functie van Assistent Director bij het Joint Air Power Competence Centre (JAPCC) te Kalkar (Duitsland) bekleden.

Foreman werkt sinds 1980 bij Defensie. Hij heeft een verscheidenheid aan zowel operationele als beleidsfuncties bekleed bij het Commando Zeestrijdkrachten, en bij de Bestuursstaf. Sinds 16 mei 2012 was Foreman commandant van Zr. Ms. Johan de Witt.